UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
Ce cred tinerii din Strășeni despre activitatea de primar a Valentinei Casian?

Ce cred tinerii din Strășeni despre activitatea de primar a Valentinei Casian?
Foto: media-azi.md

Primarul de Strășeni, Valentina Casian, și-a încheiat mandatul de 4 ani. În alegerile locale din 14 iunie 2015 ea își va înainta din nou candidatura la postul de primar. Strășeni Unimedia a realizat un sondaj de opinie care relevă părerea tinerilor din oraș despre activitatea încheiată a Valentinei Casian, cît și despre șansele acesteia la un al doilea mandat.  

Simion Botnari (fotograf): ,,Doamna Valentina Casian, în mandatul său de 4 ani a făcut lucruri minunate pentru orașul Strășeni, apeduct, drumuri mai bune, loc de odihnă pentru tineri. Totuși, orașul Straseni încă mai trebuie să se ridice la nivel mai sus !”

Alina Croitor(elevă): ,,Eu o susțin și vreau ca să fie și în continuare primar de Strășeni. O doamnă bravo, cu responsabilități, cu fapte și nu doar cu vorbe, din urma dumneaei ceva se vede!”

Ion Pleșca (student): ,,Ne-a fost promis un teren de volei în spatele primăriei, care nu a mai fost amenajat. Cererea a fost scrisă și semnăturile au fost adunate, însă totul a rămas la nivel de idee.”

Ion Munteanu (ex-consilier orășenesc): ”În 2011 când a hotărât să candideze la funcția de primar mi s-a părut o idee foarte bună, dar eram și sceptic, căci cel mai puternic candidat era  Petru Porcescu.  In cei 4 ani ca primar nu doar a reușit să realizeze mult mai mult decât toți primarii la un loc de până la mandatul ei, ci a dovedit că are și un potențial pentru a asigura continuitate la tot ce face. A fost primul primar care a trezit in mine mândria de a fi strășenean. Cred că fiecare strașenean are nu doar dreptul de a cere de la APL, dar și obligația de a contribui  la dezvoltarea localității, iar cel mai bun mod și fundamental, este odata la 4 ani să își aleagă primarul cel mai potrivit, să lase deoparte cumătrismul și să pună pe primul plan binele localității și nu interesele personale.”

Dana Ciudin (elevă): ,,Cred că a fost cea mai bună dintre toți primarii care au fost pana acum în orașul Strășeni”. 

Petru Ioniță (student): ,,I-aș da nota 8 din 10. Pe plan economic zero, chiar dacă acum s-a schimbat legea și fiecare oraș își are propria economie, drumurile reparate au fost reparate de guvern în proporție de 50%,( inclusiv strada Mihai Eminescu) câteva porțiuni de drum plus ceva infrastructură ( reparația primăriei, amenajarea unui parc nou, câteva stații de microbuz ) Serios vorbind, Valentina Casian merită votată a doua oară doar pentru că nu a furat cât ex-primarul Preguza.”

Valeria Pîrlea (secretar, ONG ”Cultura Nouă”): ,,Consider că acești patru ani de mandat de primar ai doamnei Valentina Casian – au marcat un progres general, în majoritatea sferelor. Nu este nici pe departe suficient ca un oraș să fie performant într-un singur domeniu, pentu buna funcționare a acestuia este necesar ca autoritățile publice să manifeste o evidentă dorință de progres, iar atunci cînd vorbim, într-o notă relevantă, despre cei patru ani care au trecut, vorbim de fapt de punerea în acțiune a valorilor performanței, tocmai ca aspirațiile să se transforme, în sfîrșit, în realități palpabile: stabilitate economică, bunăstare și certitudinea că ne-am înscris, într-un final, pe drumul care trebuie.”

 


Comentarii (15)
 • nym, 12 mai 2015, ora: 22:39;
  0 (0)
  Stela Pereu, daca nu ai vazut schimbari majore..inseamna ca ori nu traiesti in Straseni, ori ca ai orbit :) si nu vezi schimbarile...
 • ., 12 mai 2015, ora: 22:51;
  0 (0)
  Schimbari la Apa Canal si Gospodaria Comunala tare multe sunt...
 • m, 12 mai 2015, ora: 23:50;
  0 (0)
  Comentariul a fost sters de redacție.
 • 1ert, 13 mai 2015, ora: 11:04;
  0 (0)
  Doameni Casian, succes la noile alegeri locale !
 • , 13 mai 2015, ora: 11:12;
  0 (0)
  Succese mari îi dorim dnei! Oamenii care comentează aiureli sînt nişte nimicuri, nu merită nici o atenţie. Un om înţelept trebuie să se axeze pe lucruri mari.Curaj, Doamna Casian, începutul e bun şi trebuie să continuaţi!
 • , 13 mai 2015, ora: 13:54;
  0 (0)
  Este primul primar care a prezentat darea de seamă în faţa locuitorilor, a avut un mare succes! Toţi candidaţii sînt departe de a continua lucrul în oraş!
 • , 15 mai 2015, ora: 07:04;
  0 (0)
  Succese Dna Primar!
 • Tineri, 15 mai 2015, ora: 19:13;
  0 (0)
  Apreciem, are realizari mari, orasul s-a schimbat de cand doamna e primar. Trebuie sa continuati, orasul are nevoie de asemenea primar!
 • , 15 mai 2015, ora: 22:32;
  0 (0)
  Sa Dea Domnul sa fiti din nou primar in orasul straseni, sunteti o doamna de Nota 10, votam pentru doamna Casian!!!
 • , 16 mai 2015, ora: 09:30;
  0 (0)
  E primul primar care a făcut atâtea lucruri în Străşeni, inclusiv pentru tineri. Nu le cunoaţte acel care nu vrea să le cunoască şi nu are rost doamnă să vă epuizaţi cu asemenea oameni. Vă dorim succese la alegeri!
 • Olga Pereu, 16 mai 2015, ora: 09:53;
  0 (0)
  As stiti ca eu sunt 100% cu Dna Casian, dumneaei intr-adevar a facut schimbari in orasul nostru, nu au fost doar vorbe goale, va MULTUMESC DOAMNA CASIAN
 • eau de toilette, 05 decembrie 2016, ora: 06:55;
  0 (0)
  DqIJVX Quite Right I definitely liked the article which I ran into.
 • cheap perfume, 06 decembrie 2016, ora: 13:07;
  0 (0)
  DNicBS I value the article post.Much thanks again. Really Cool.
 • important source, 01 februarie 2017, ora: 04:14;
  0 (0)
  JCP4Dx This page truly has all the info I wanted concerning this subject and didn at know who to ask.
 • just another, 20 septembrie 2017, ora: 11:22;
  0 (0)
  T7B96d I simply could not depart your web site before suggesting that I extremely enjoyed the usual information an individual provide for your guests? Is gonna be again frequently to inspect new posts

Login
sau
Nume:
Comentariu:
- comentariu raportat - comentariu sters - comentariu simplu - comentariu validat

Înainte de a plasa un comentariu va rugăm să va familiarizaţi cu termenii şi conditiile comentariilor pe UNIMEDIA
spune:

Alege o semnătură:
- comentariu raportat - comentariu sters - comentariu simplu - comentariu validat

Înainte de a plasa un comentariu va rugăm să va familiarizaţi cu termenii şi conditiile comentariilor pe UNIMEDIA
Politic