UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
Incendiu devastator la Ciobanca. 13 oameni au rămas fără locuință

Au rămas fără un acoperiş deasupra capului în urma unui incendiu devastator. Este vorba despre doi fraţi din raionul Străşeni şi familiile lor, în total 13 persoane, printre care opt copii. Cu toţii au ajuns pe drumuri după ce casa în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări.Acum micuţii dorm pe la rude şi vecini, iar pentru că nu mai au hăinuţe nu mai pot merge la şcoală sau la grădiniţă. Părinţii lor spun că nu-şi permit să închirieze o locuinţă şi sunt nevoiţi să doarmă sub cerul liber. 

Incendiul a avut loc într-o gospodărie din satul Ciobanca, din comuna Pănăşeşti. În casa făcută scrum locuiau doi fraţi, care au câte cinci şi respectiv trei copii minori, dar şi unul dintre bunicii micuţilor. 

Locuinţa, care era foarte veche, ar fi luat foc din cauza unui prelungitor suprasolicitat. Alarma a fost dată de una dintre nurorile bătrânului, care era singură acasă. Mariana, însărcinată în cinci luni, este şi acum în stare de şoc. Ea spune: ,,Cumnata mă sună și îmi spune că aici totul arde în flăcări. Când am venit acasă, aici deja era indendiul. Totul era sfărâmat, scos afară. A explodat balonul de gaz și a sărit și canapeaua și tot. Slavă Domnului că cu copilașii totul este bine.”

Una din copii spune că i-a fost frică: ,,M-am speriat tare și am fugit la mămica și i-am spus. Dar ea încă nu știa. Acum nu avem haine. Au ars toate hainele și acum nu avem cu ce să ne îmbrăcăm.”

O singură cameră a rămas neatinsă de foc, însă pereţii de lut s-au înmuiat de la apa folosită la stingerea incendiului şi riscă să se prăbuşească. În curte, unul dintre fraţi îşi construia de ceva timp o casă, pe care nu a reuşit să o mai finiseze din lipsă de bani. Astfel, păgubiţii dorm acum sub cerul liber, iar copii pe la rude şi vecini. Autorităţile locale promit să le ofere ajutor, atât cât îşi poate permite Primăria.

Valeriu Filip, primarul comunei Pănășești susține: ,,După posibilități vrem să alocăm măcar o sumă de 15000 de lei. Și am înțeles că e posibil să fie alocate 10000 de lei de la Consiliul Raional. Este o familie liniștită, merită să fie ajutată. Mi se înmoaie inima cînd văd copilașii într-adevăr frumoși.”

Rămaşi pe drumuri, membrii acestei familii speră ca oamenii cu suflet mare să nu rămână indiferenţi la necazul lor şi să le de-a o mână de ajutor, iar cei opt micuţi să aibă din nou un acoperiş deasupra capului.


Comentarii (7)
 • Jipinphask, 19 ianuarie 2017, ora: 02:42;
  0 (0)
  <a >accutane cheapest</a>
  Pills anti acne isotret 10mg <a >Isotret buy</a>
 • More Bonuses, 01 februarie 2017, ora: 08:02;
  0 (0)
  B1S03t You made some decent points there. I looked on the internet for more info about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.
 • Irais, 09 martie 2017, ora: 11:51;
  0 (0)
  Dude, right on there brthoer.
 • Sewana, 13 aprilie 2017, ora: 15:14;
  0 (0)
  Finding this post has <a href="http://oxjbeg.com">anewsred</a> my prayers
 • Rochi, 14 aprilie 2017, ora: 13:40;
  0 (0)
  So that's the case? Quite a releavtion that is. http://sbbliqejcy.com [url=http://czwefnkmf.com]czwefnkmf[/url] [link=http://nffcrxzklof.com]nffcrxzklof[/link]
 • Kaydence, 15 aprilie 2017, ora: 08:48;
  0 (0)
  This is the perfect way to break down this <a href="http://feapagzvqs.com">inimtoarfon.</a>
 • Loree, 16 aprilie 2017, ora: 03:29;
  0 (0)
  No cotlmainps on this end, simply a good piece. http://qpixxyqikd.com [url=http://qedyhged.com]qedyhged[/url] [link=http://skomqxlwddz.com]skomqxlwddz[/link]

Login
sau
Nume:
Comentariu:
- comentariu raportat - comentariu sters - comentariu simplu - comentariu validat

Înainte de a plasa un comentariu va rugăm să va familiarizaţi cu termenii şi conditiile comentariilor pe UNIMEDIA
spune:

Alege o semnătură:
- comentariu raportat - comentariu sters - comentariu simplu - comentariu validat

Înainte de a plasa un comentariu va rugăm să va familiarizaţi cu termenii şi conditiile comentariilor pe UNIMEDIA
Social