UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
Orașul Strășeni are deja 5 candidați pentru alegerile locale. Vezi ce ofertă au aceștia pentru alegători

Orașul Strășeni are deja 5 candidați pentru alegerile locale. Vezi ce ofertă au aceștia pentru alegători

Alegerile locale 2015 se vor desfășura la data de 14 iunie. Până la moment în cursa electorală pentru postul de primar al orașului Strășeni s-au înscris 5 candidați.Cei cinci candidați care au prezentat pachetul necesar de documente sunt reprezentanți ai diferitor partide politice. Potrivit lui Vitalie Moroșanu, reprezentant al Consiliului Electoral de Circumscripție de nivelul întâi, acestea sunt: ,,Partidul Democrat, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat, Partidul Comuniștilor și un candidat independent. Concurenții pentru listele Consiliului Orășenesc sunt, de asemenea, cinci la număr și reprezintă aceleași partide.”

Doar trei dintre candidați au fost de găsit. Ei au declarat pentru Strășeni Unimedia că își propun să aducă schimbări benefice pentru oraș și scopul comun al acestora este dezvoltarea infrastructurii orașului. 

Iurie Topor, reprezentant al Partidului Liberal: ,,Am decis să candidez la funcția de primar pentru că îmi doresc ca toți locuitorii orașului Strășeni să aibă mâine o viață mai buna ca azi. Mi-am propus să se construiască drumuri mai bune în oraș, să fie un oraș luminat, să se hotărască problema cu canalizare și multe alte probleme cu care se confruntă orașul. Nu vreau să scot la suprafață toate planurile pe care le am, eu voi vorbi prin fapte. Voi face totul pentru oameni, cu suflet pentru orașul Strășeni.”

Sergiu Nicula, reprezentant al Partidului Liberal Democrat: ,,Am candidat la acest post pentru că nu îmi este indiferent de oraș. Îmi place serviciul respectiv pentru că îmi oferă oportunitatea să ajut mai multe categorii de oameni. Nu îmi este frică de greutăți sau de schimbări. Am lucart toată viața ca funcționar public și cu acest prilej am hotărât să particip în cursa electorală. Vreau ca Strășeniul să devină un oraș de nivel european cu străzi curate și luminate, cu trotuare, pentru a face locuitorii fericiți. Ne propunem să construim un stadion nou, o grădiniță pentru copii, să rezolvăm într-un final problema gunoiștei prin crearea platformelor pentru selectarea gunoiului. Totodată vrem să schimbăm și nivelul de cultură al oamenilor, pentru că problemele cu care ne confruntăm își au soluția în fiecare dintre noi.”

Nicolae Robu, reprezentant al Partidului Democrat: ,,Sunt în politică din anul 1987 și am o experiență în spate. După ce Partidul Liberal Democrat m-a călcat în picioare, Partidul Democrat mi-a oferit o șansă pe care am acceptat-o. Astfel, vreau ca și în continuare orașul Strășeni să fie aprovizionat cu apă, lucru pentru care am luptat în 2007. Ne propunem să schimbăm orașul radical. Traficul de pe unele străzi din oraș să fie redirecționat pentru a avea un oraș mai puțin aglomerat. Vom construi un stadion pentru tineri și deja vrem să creăm o echipă de fotbal a orașului. Vreau să revin la proiectul inițiat de mine ce ține de aprovizionarea întreg raionului cu apă potabilă. Avem multe planuri și proiecte cărora le-am dat startul și la care vom reveni. Eu dacă zic - fac! Deviza mea este: Capul sus și culoarea ochilor oamenilor din jur să o cunoști mereu.”

Totodată, au loc înscrierile pentru listele Consiliului Raional. Silviana BALTAG, Președintele consiliului electoral de circumscripție, afirmă: ,,La data de astăzi s-au înscris cinci candidați reprezentanți ai Partidului Democrat, Partidului Liberal,  Partidului Liberal Democrat, Partidului Comuniștilor și un reprezentant al Partidului Popular Partidul Nostru.”  

Ultimele alegeri locale au avut loc în anul 2011.

 


Comentarii (30)
 • , 13 mai 2015, ora: 17:32;
  0 (0)
  Dle Robu, oraşul deja este aprovizionat cu apă. Ai rămas în urmă de viaţa oraşului. Înteresant, pân amu aţi fost consilieri raionali - vo încurcat cineva să faceţi lucruri măreţe în oraşul în care locuiţi. Ruşine să vă fie
 • 121122, 13 mai 2015, ora: 17:57;
  0 (0)
  Comentariul a fost sters de redacție.
 • , 13 mai 2015, ora: 20:19;
  0 (0)
  Unde-s pompele de 1 milion de lei de la Micaudi, dle Robu?
 • Nicolae Robu, 13 mai 2015, ora: 20:58;
  0 (0)
  Ru
 • as, 13 mai 2015, ora: 22:53;
  0 (0)
  CU PL la guvernare, fara hoti
 • Alika , 13 mai 2015, ora: 23:08;
  0 (0)
  Fiți deștepți oameni buni. Votați viitorul prosper cu cea mai inteligenta și cea mai dulce doamnă, Valentina Casian.Merită din plin toată lauda. Este un primar de nota 10 și un om cu litera mare.
 • Cunosc, 14 mai 2015, ora: 06:59;
  0 (0)
  Cei care se candidează la această funcţie îi sfatui sa-şi retragă canditatura să nu se facă de ruşine în faţa cetăţenilor Nu vă puteţi concura cu Dna Casian Permiteţii Dei sa-şi facă mandatul mai departe doar Dei a demonstrat că are grijă de noi Stăşenenii prin munca zi de zi Rog pe toţi cei care nu vă este indiferentă soarta noastră sa susţinem această canditatură
 • 00, 14 mai 2015, ora: 07:42;
  0 (0)
  da eu aș vota cu petrică voloșciuc și cu nepotsu grișciuc....ii îs pațani cancretnîe...tem bolee că nicula pod nimi hodit
 • Vasea, 14 mai 2015, ora: 07:58;
  0 (0)
  d-le Robu si daca te sustine partidul democrat nu tii rusine sa fii in acest partid care a furat toata tara? nu stii cinei oare Plahotniuc? ai plecat de la un partid corupt si ai aderat la altul si mai corupt! Progres mare d-le Robu Felicitari! nici nu te incorda tare sa kistigi caci invingatorul este d-na Casian care intradevar a facut doarte mult pentru orasul Straseni! nu ca d-ta o tinut monopolul pe farmacii in orasul Straseni!
 • cucuuuu, 14 mai 2015, ora: 11:16;
  0 (0)
  Comentariul a fost sters de redacție.
 • elena, 14 mai 2015, ora: 11:42;
  0 (0)
  Numai D-na Casian va face faţă unei primării ,deci s-o votăm pe ea că merită nu lasaţi pe candidaţii ai partidelor oligarhe care ne-au furat ţara iar noi trebue să plătim furtullor pe sărăcia noastră priviţi cum trăesc ei în palate de milioane ,iar noi murim de foame,
  i
 • DanJ, 14 mai 2015, ora: 16:56;
  0 (0)
  Partidul Liberal Democrat m-a călcat în picioare - off... macar taci...

  Vreau să revin la proiectul inițiat de mine ce ține de aprovizionarea întreg raionului cu apă potabilă. - pai candidezi la Primaria Straseni sau la presedinte de Raion ???
 • Nicolae Robu, 14 mai 2015, ora: 22:58;
  0 (0)
  S-mi fie rușine!
  Pentru prigonirea din anii 1987-1992 pentru participarea la toate manifestațiile de deșteptare națională!
  Pentru că am stat la podul de la Dubăsari cu sticle de benzină să apăr dreptatea?
  Pentru că am mers cu încă 4 băeți în recunoaștere prin toată Transnistria cu o noapte înainte de a începe războiul?
  Pentru că am luat pneumonie stând noaptea pe acel pod și ca cosecință aritmie de care sufăr de peste 25 de ani?
  Pentru organizarea oamenilor la manifestările din 2001?
  Pentru că am fost alături de colegi și am fost bătut în sala de judecată, de oarece am fost alături de ei?
  Pentru că am fos hăituit de serviciul de securitate în 2009 și învinuit de spionaj și amenințat cu detenție pe viață?
  Pentru că familia mea a fost hăituită și copii nevoiți să se ascundă prin poduri sau fugari?
  Pentru că am stat pe malul Prutului să fug de urmărire ca să-mi salvez familia?
  Pentru că am avut tărie să mă întor să nu pun în situație cauza?
  Pentru că ma adus capul să aprovizionez orașul cu apă în doi ani de preșidenție cu comuniștii și cu o guvernare nouă(nu era rezolvată atunci nu era nici acum și turnați cu cana apă în viceu cum ați făcut-o 20 de ani la rând)
  Pentru că ma dus capul să repar careva drumuri ca astăzi să nu vă distrugeți transpotul (că e plin orașul și mă bucur de aceasta) așa cum ma dus capul, că fonduri și proiecte Europene pe atunci nu erau?
  Pentru că doresc ca acest oraș să se schime spre bine(oraș înfundat fără acces de întrare și eșire normală)
  Pentru că la propunerea mea va fi strămutat podul peste calea ferată cu 10 metri și să fie lărgită întrarea în oraș?
  Pentru că am muncit la Stat 37 ani?
  Pentru că familia mea dispune de o farmacie și 2 filiale în arendă(lanțurile de farmacii Familia, Orient, Hipocrate, Elody, Ghedeon Rihter, Felicia dispun de pese 200- 300 farmacii fiecare și nu vă doare capul)
  Pentru că nu am proprietăți privatizate sau cumpărate de la Stat?
  Pentru că am prețuit și iubesc oamenii?
  Pentru că am organizt ca copii din Strășeni să meargă în Romănia în tabere de vară din 2001 încoace cel puțin câte 50 copii pe an?
  Pentru că pe timpul când eram președinte în Strășeni tot ce ținea de demnitate națională și credință era promovat și respectat?
  Ajuge îmi trebuie prea mult spațiu pentru că?
  Nu voi mai reproșa, voi tot una nu veți înțelege, sau poate o știți prea bine. Eu mai mult nu voi eși la așa confruntări. Nu voi mai deschide pagina respectivă de socializare intenționat până la sfârșitul campaniei electorale. Puteți să scrieți orice. Pentru mine nu mai contează. Nu voi cădea în convulsii dacă nu voi fi ales. Am 58 de ani, peste 4 ani voi fi deja pensionar. Am crezut sincer în adevăr. Am promovat întotdeauna ideia că oricât de puțin nu ai scoate din adevăr totul devine minciună.
  Sunt de acord să discut public dar sincer și cinstit fără pseudonime direct cu fapte și probe
  Eu în viața mea nu am avut dosare sau ceva de furcă cu justiția personal. De ce? Puneți-vă voi întrebarea.
  Puteți să mă contactați la tel. 069781113.
  Și după cum am mai spus în unele emisiuni televizate cadonez totul ce descoperiți ilegal la mine.
  Vouă personal sau cui doriți!
  Numai să știți un lucru nu veți avea curajul să mă contactați. Nu veți găsi probe fiindcă nu sunt.
  Sunt careva cuvinte întru-n cântec popular- Nu călcați pe urma mea!
  Pompele le cutați la Iordan. Consiliul Raional a refuzat să-mi dea procură să atac în instanță de judecată furtul pe care eu personal l-am descoperit și l-am scos la iveală.
  În rest, pentru toți, să mă scuzați e pentru prima și ultima oară când scriu fie și adevăr.
  La contacte personale sau publice răspund la nr. de tel 069781113.
 • , 15 mai 2015, ora: 06:38;
  0 (0)
  Cum o fost marait Robu, asa o si ramas
 • ruşine, 15 mai 2015, ora: 07:25;
  0 (0)
  Dle Robu nu te justifica Eşti întrun Partid de rusine Acum nu vei mai participa la mitinguri pentru întoarcerea miliardelor furate pentru că faci parte dintrun partid ruşinos şi de hoţi Dacă vrei să ramii fidel stăşenenilor retrageţi canditatura ca ai puţine şamse cu aşa partid sş devii primar Ai macar acest curaj
 • , 15 mai 2015, ora: 11:54;
  0 (0)
  Da cine sa-i protejeze afacerile ? E un profitor, scuipa el pe demnitate. El este unul din ei.
 • ......., 15 mai 2015, ora: 11:57;
  0 (0)
  D-le Robu toata istoria cu geografie care o expui tine de trecut dar astazi esti complice la furturile si hotiile si faradelegile comise impotriva populatiei. Mie mi-ar fi rusine sa ma bat cu pumnul in piept. Asa ca mai bine taceai ca filosof ramineai
 • Cetățean onest, 15 mai 2015, ora: 19:59;
  0 (0)
  Domnule Robu nu ii mai băgați in seama pe toți aceștia care încearcă sa va intimideze! Ei sunt probabil niște oameni cu capacitați reduse intelectuale, invidioase,care nu merita băgate in seama!!! Daca doriți va spun si cine sunt... Ii recunoști ușor după modul in care scriu ;) Mult succes la viitoarele alegeri. Sunteți un om minunat!!!
 • Straseni, 15 mai 2015, ora: 21:00;
  0 (0)
  Talharu inca are coae sa se laude de ceia ce a făcut da nu spune de cite a furat impreuna cu partidul lui de Banditi.La Pruncu vii locu.
 • fr.., 16 mai 2015, ora: 12:48;
  0 (0)
  ..
 • Critica cretinilor, 16 mai 2015, ora: 12:52;
  0 (0)
  Dupa cum v-am spus domnule Robu, va critica numai agramații si needucații . Nu ii băgați in seama. Sunt vai de mama lor. Jos prostimea.Multa lume va susține!!!
  • 12123, 16 mai 2015, ora: 13:14;
   0 (0)
   Iti place sa dai cu limbuta pe la partea moale.Bravo,e alegerea ta!Fa-o mai departe!
   • Replica-la-insulta-lui-12123, 16 mai 2015, ora: 21:12;
    0 (0)
    Esti un nesimțit. Sunt o doamna cu familie si copii.Cum iti permiți sa scrii asa ceva nenorocitule ce ești.Asa specimene ca tine ar trebuie izolate de societate. Iti doresc ca copiii tai sa iti vorbească la fel la adresa ta!!!
 • eleonora@gmail.ru, 16 mai 2015, ora: 14:30;
  0 (0)
  nu va cotonogiti, dati dovada de inteligenta si maturitate politica, pentru ca partidele de stinga se vor tare la putere. nu este de aur dul Robu cum nu sunt nici altii, dar e un om bun. nu ridicati pe nimeni in slavi si nu va faceti idoli, fiindca sincer sa fim altii au mai multe neajunsuri si pacate. dar asta e boala moldo... de a vedea paiul din ochiul altuia
 • Viktorya, 16 mai 2015, ora: 16:39;
  0 (0)
  D-le Robu,nu incurca primaria cu business -ul personal. .se vede-ca iti merg treburile nu prea,de ai nevoie de fotoliul primarului.
 • --, 17 mai 2015, ora: 09:53;
  0 (0)
  respectele mele domnu robu....dar na-m sa permit nimănui să-l învinuiască pe nicula de puțopalmism///a promis că jumătate de miliard dispărut îl întoarce înapopoi////petrică voloșciuc îi garant......мамой клянется
 • Agatha, 09 martie 2017, ora: 12:32;
  0 (0)
  Yup, that sholud defo do the trick!
 • Lavigne, 14 aprilie 2017, ora: 13:40;
  0 (0)
  Just cause it's simple doesn't mean it's not super heplful. http://fitaelzmnw.com [url=http://oltmqg.com]oltmqg[/url] [link=http://lsqrwzl.com]lsqrwzl[/link]
 • Armena, 15 aprilie 2017, ora: 08:48;
  0 (0)
  The truth just shines <a href="http://ydctzcyza.com">thrguoh</a> your post
 • Amberly, 16 aprilie 2017, ora: 03:29;
  0 (0)
  An answer from an expert! Thanks for coninibuttrg. http://fkzabpvfoct.com [url=http://gazzmpfdu.com]gazzmpfdu[/url] [link=http://budyvikjw.com]budyvikjw[/link]

Login
sau
Nume:
Comentariu:
- comentariu raportat - comentariu sters - comentariu simplu - comentariu validat

Înainte de a plasa un comentariu va rugăm să va familiarizaţi cu termenii şi conditiile comentariilor pe UNIMEDIA
spune:

Alege o semnătură:
- comentariu raportat - comentariu sters - comentariu simplu - comentariu validat

Înainte de a plasa un comentariu va rugăm să va familiarizaţi cu termenii şi conditiile comentariilor pe UNIMEDIA
Politic