UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
(video, doc) Ședința Consiliului din Cojuşna a fost amânată

(video, doc)  Ședința Consiliului din Cojuşna a fost amânată
captura video

Marți, 1 octombrie, în satul Cojușna a fost convocată o ședință ordinară a Consiliului local, iar pe ordinea de zi figurau diverse întrebări printre care şi pregătirea instituțiilor de învățământ, aprobarea acordurilor de înfrățire cu alte localități din Polonia, Franța și Lituania, situaţia la ÎM „Salubr”, la Spitalul din Cojuşna şi a sectorului de poliţie. Din cauza unui răspuns de la Cancelaria de Stat la o sesizare a unor consilieri locali, şedinţa s-a transformat într-o dezbatere mai lungă şi a fost amânată pentru o altă zi.Din informaţiile unei surse din cadrul Consiliului Cojuşna, la data de 17.06.2013, consilierul independent Vitalie Jereghi şi consilierul liberal Sergiu Jereghi au depus o sesizare la OT al Cancelariei de Stat privind verificarea legalităţii deciziei nr. 2.11/12 din 05.06.2013, prin care se scot la licitaţie mai multe bunuri imobile inclusiv clădirea fostei şcoli primare din str. Străşeni nr.19 (statutul de şcoală al căreia fusese lichidat prin votul a 11 consilieri în şedinţa din martie, curent). Sesizarea viza o singură problemă şi anume dreptul dnei Certan L. de a participa la votarea prezentei decizii, întrucât cererea de scoatere la licitaţie a bunului dat parvenea de la soţul acesteia.

La răspunsul expediat pe adresa autorilor sesizării este anexată notificarea Consiliului sătesc Cojuşna privind necesitatea abrogării/modificării deciziei nr. 2.11/12 din 05.06.2013, notificare care până la moment nu a ajuns la destinaţie (CS Cojuşna), având data de ieşire 16.07.2013, fapt care a ridicat semne de întrebare în rândurile unor consilieri locali, întrucât, din cele declarate de sursă, această decizie conţinea un şir de încălcări (a se vedea textul notificării).

În scurt timp, la primărie, Comisia de licitaţie a decis darea în locaţiune a clădirii respective, urmând a fi încheiat şi un contract de arendă (locaţiune) între APL şi cetăţeanul Certan V. Subliniem faptul că la începutul lucrărilor şedinţei Comisiei de licitaţie, consilierul S. Jereghi a cerut verbal suspendarea lucrărilor, prezentând membrilor comisiei copia notificării OT al CS, cererea consilierului fiind ignorată.

În şedinţa din 01.10.2013, în momentul aprobării ordinei de zi a şedinţei, dl S. Jereghi a propus includerea notificării respective pe ordinea de zi, cu număr