UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
(Video) Sătenii din Ghelăuza au organizat o șezătoare

(Video) Sătenii din Ghelăuza au organizat o șezătoare
Foto: Straseni.UNIMEDIA

Duminică, 15 martie, în satul Ghelăuza din raionul Strășeni a  avut loc o șezătoare. Într-un decor autentic s-au interpretat cântece populare, s-a dansat și s-au spus glume și povești.Bucate tradiționale au fost pregătite de către gospodinele satului.

Celor prezenți la eveniment le-au fost oferite cărți  din partea autoarei Nicoleta Iacob-Bologan ,,Nimeni nu e singur'', iar cei mici au primit dulciuri din partea organizatorilor. 

Nicoleta Iacob a mulțumit pentru participarea la șezătoare atât a participanților, cât și spectatorilor, adresând un mesaj de felicitare tuturor doamnelor cu ocazia Zilei Femeii făcând apel la lecturarea primei sale cărți de versuri ,,Nimeni nu e singur''.

La finalul șezătorii un recital a fost oferit de către Larisa Baranovschi, conducătoarea ansamblului ,,Ciuleandra'' de la Gimnaziul Mihai Viteazul din orașul Strășeni.

Șezătoarea reprezintă una dintre cele mai vechi și frumoase tradiții românești, care a devenit un eveniment rar în zona noastră. La șezători se torcea și se scremana lâna, iar flăcăii satului găseau cele mai frumoase și gospodine domnișoare din sat.

 

Video:  Sergiu Țurcanu


Comentarii (5)
 • scobici.andrei@mail.ru, 18 martie 2015, ora: 11:27;
  0 (0)
  Bravo Ghelauza
  • Dancikplesca, 25 martie 2015, ora: 17:17;
   0 (0)
   foarte frumos sa primit doar ca trebuia sa se filmeze toate fragmentele asa avea sa fie mult mai interesant dar merge si asa decit deloc
 • versace perfume, 06 decembrie 2016, ora: 00:35;
  0 (0)
  CGQNgg I value the blog.Thanks Again. Keep writing.
 • Joni, 20 septembrie 2017, ora: 21:37;
  0 (0)
  We are a group of volunteers and starting a new scheme in our
  community. Your site offered us with valuable info to work
  on. You've done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

  Website: http://herb24.space
 • game jake schum womens jersey tampa bay buccaneers 5 home red nfl, 13 octombrie 2018, ora: 04:24;
  0 (0)
  <a href="http://www.azulchat.com/elite-tom-brady-mens-jersey-new-england-patriots-12-lights-out-black-nfl-DeRozan_us">elite tom brady mens jersey new england patriots 12 lights out black nfl</a>,<a href="http://www.azulchat.com/limited-eric-fisher-mens-jersey-kansas-city-chiefs-72-lights-out-black-nfl-DeRozan_us">limited eric fisher mens jersey kansas city chiefs 72 lights out black nfl</a>,<a href="http://www.azulchat.com/game-chris-johnson-mens-jersey-new-york-jets-21-road-white-nfl-DeRozan_us">game chris johnson mens jersey new york jets 21 road white nfl</a>,<a href="http://www.azulchat.com/wholesale-detroit-red-wings-jersey-short-sleeve-DeRozan_us">wholesale detroit red wings jersey short sleeve</a>
  game jake schum womens jersey tampa bay buccaneers 5 home red nfl http://www.twinzart.com/game-jake-schum-womens-jersey-tampa-bay-buccaneers-5-home-red-nfl-Lowry_dk

Login
sau
Nume:
Comentariu:
- comentariu raportat - comentariu sters - comentariu simplu - comentariu validat

Înainte de a plasa un comentariu va rugăm să va familiarizaţi cu termenii şi conditiile comentariilor pe UNIMEDIA
spune:

Alege o semnătură:
- comentariu raportat - comentariu sters - comentariu simplu - comentariu validat

Înainte de a plasa un comentariu va rugăm să va familiarizaţi cu termenii şi conditiile comentariilor pe UNIMEDIA
Cultural